Motor rijlessen

Plan jouw motor proefles in bij Souldrive

Zien we jou straks op een Souldrive lesmotor?

Motor rijlessen TIlburg en omstreken

Bij motorrijschool Souldrive delen we de passie en de opwinding van het motorrijden. Via onze motor opleiding stomen we jou klaar voor het motor rijexamen A, A1 en A2. Onze gestructureerde aanpak en uitgebreide ervaring stellen jou in staat om snel dat gewilde motorrijbewijs te behalen. Kijk jij er al naar uit om binnenkort op een Souldrive lesmotor te rijden?

|

Bekend van onze rijles video's

Motorrijbewijs (A1/A2/A) bij rijschool Souldrive

Bij motor rijschool Souldrive kun je al vanaf 17 jaar beginnen met motor rijlessen op een lichte motor en vanaf 18 jaar mag je op voor het praktijkexamen A1.

Proefles motor rijden bij rijschool in tilburg

Motorrijden is voor veel mensen een lang gekoesterde droom. Het kan daarom best spannend zijn om te beginnen aan jouw motor rijlessen in Tilburg. Als Rijschool Souldrive bieden we daarom voor onze motorrijlessen een motor proefles aan. Binnen deze proefles maak je kennis met onze leswijze, lesmotor en rijcoaches. Onze rijcoaches kunnen je achteraf adviseren over de vervolgstappen.

Heb je een vraag?

Geen vraag is ons te gek. Neem gerust contact met ons op.

Motor rijlessen Tilburg

De voordelen van motor Rijschool Souldrive

“Een goede rijschool leert je niet alleen hoe je een auto bestuurt, maar ook hoe je verantwoordelijke keuzes maakt op de weg.” – Souldrive 

Hoog slagings-percentage

Lessen inplannen via een app

5 sterren reviews op Google

Een vaste rij-instructeur

Motorrijschool tilburg

TILBURG RIJSCHOOL VOOR JE motor RIJBEWIJS.

Bij Rijschool Souldrive dragen we een missie uit. Van zoveel mogelijk mensen een bekwame en veilige bestuurder maken. Dat gaat verder dan het leren besturen van een motor tijdens wat rijlessen. Het gaat over inzicht krijgen in het verkeer, verantwoordelijkheid kunnen nemen en veilige keuzes tijdig kunnen maken op de weg. Deze begrippen vormen de basis van onze motor rijopleiding (motor rijlessen Tilburg). Onze rijcoaches zorgen ervoor dat je wordt getraind op alle verplichte onderdelen van het motor praktijkexamen bij het CBR.

Persoonlijke en op maat gemaakte motor rijles

Bij Souldrive vinden we het belangrijk dat onze autorijlessen niet alleen enorm leerzaam zijn, maar ook iets om naar uit te kijken. We werken daarom enkel met vaste rijcoaches. Iemand die jou leert kennen en zijn lesmethode daarop aanpast. Zo wordt leren leuk.

PRAKTIJKEXAMEN MOTOR BEHALEN

pakketten en prijzen voor motor rijlessen Tilburg

Hier begint het.

Pakket A | Motor rijles

895,-
 • 10 lesuren
 • 1x AVB praktijkexamen
 • 1x AVD praktijkexamen
 • Inplannen via rijschoolapp
 • Vaste instructeur
 • Betalen in termijnen mogelijk

Pakket B | Motor rijles

1520,-
 • 20 lesuren
 • 1x AVB praktijkexamen
 • 1x AVD praktijkexamen
 • Inplannen via rijschoolapp
 • Vaste instructeur
 • Betalen in termijnen mogelijk

Pakket C | Motor rijles

2140,-
 • 30 lesuren
 • 1x AVB praktijkexamen
 • 1x AVD praktijkexamen
 • Inplannen via rijschoolapp
 • Vaste instructeur
 • Betalen in termijnen mogelijk

Pakket D | Motor rijles

2725,-
 • 40 lesuren
 • 1x AVB praktijkexamen
 • 1x AVD praktijkexamen
 • Inplannen via rijschoolapp
 • Vaste instructeur
 • Betalen in termijnen mogelijk
Geslaagde cursist bij CBR van rijschool SOULDRIVE

Laat het avontuur beginnen...

Waarom jij voor Souldrive als rijschool Tilburg wil kiezen

Met alle rijscholen die er tegenwoordig zijn kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Vraag daarom gerust bij familie en vrienden naar hun ervaringen. Kijk naar rijscholen bij jou in de buurt en neem verschillende proeflessen. Kies voor de rijschool waar je het beste gevoel bij hebt. Dat is het allerbelangrijkste. 

Wat maak Souldrive anders dan andere motor rijscholen Tilburg?

Bij Souldrive draait alles om de rijervaring. Onze gepassioneerde rijcoaches, eersteklas lesvoertuigen en digitale lesvideo’s vormen samen een uitgebreide rijopleiding. Of je nu een beginnende bestuurder bent of je rijvaardigheden wilt verbeteren, wij bieden een op maat gemaakt leertraject dat is afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen.

Hoger slagingspercentage dan andere rijscholen motor Tilburg

We zijn er trots op dat we consequent boven het nationale gemiddelde uitstijgen, wat getuigt van de effectiviteit van onze benadering van rijonderwijs. Tip: Op de website van het CBR vergelijk je deze score van elke rijschool in Nederland.

Tilburg motor rijschool Souldrive is een familie

Bij auto rijschool Souldrive gaat het niet alleen om de rijvaardigheid. We vinden het belangrijk dat elke leerling zich deel voelt van onze Souldrive familie. We streven ernaar om elke leerling niet alleen te leren aurorijden, maar ook om hen de mogelijkheid te bieden om zelfvertrouwen op te bouwen, te groeien als persoon en zich voor te bereiden op het leven op de weg.

Ik ben van een andere rijschool afgekomen en ben daarna bij souldrive (mo)gaan lessen. Hij heeft mij heel veel zelfvertrouwen en rust gegeven waardoor ik meteen in 1x bij hem ben geslaagd. Ik raad het zeker aan om hier te lessen.
Jade Scova-Righini
2024-02-23
Mo, davien en Emin zijn hele fijne rijinstructeurs, ze zijn kalm en blijven rustig wanneer het fout gaat. De gouden tip die ik van Mo heb gekregen is hardop praten tijdens het rijden, zo ben ik in 1x geslaagd 😁
Hassiba Lhajoui
2024-02-21
Echt een hele goede rijschool! Dankzij mo en emin ben ik in 1x geslaagd. Ik heb veel leerzame maar ook gezellige lessen gehad. Mo en emin zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt en ze blijven in elke situatie gerust. Echt een aanrader!
Tanisha
2024-01-13
top rijschool ik heb in een fijne auto gereden Toffe rijinstructeurs fijne leerzame lessen gehad goed voorbereid voor me examen ik raad deze rijschool aan super bedankt souldrive ♥️
Shady Gaillard
2024-01-10
Mo en Emin zijn echt de beste rij instructeurs die er zijn dankzij hun heb ik in 1 keer me rijbewijs gehaald . ik raad ze zeker aan !!!
milennesy M
2024-01-02
Vandaag in een keer geslaagd binnen 2,5 maand mijn rijbewijs gehaald door de leuke gezellige en leerzame lessen van Emin en Mo ook buiten de lessen veel kunnen leren van ze door de YouTube filmpjes te bekijken aanrader!!!
Redouan Masaoudi
2023-12-19
In 1 keer geslaagd bij Souldrive! Mo was mijn instructeur, hij blijft altijd rustig, legt dingen goed uit en heeft vertrouwen in je. Op deze manier heb ik met de lessen veilig leren auto rijden. Ik heb ook een paar lessen van Emin gehad en voor hem geldt hetzelfde. Ook zijn de lessen gezellig, waardoor ik altijd uitkeek naar lessen en het niet spannend vond. Heb ze gevonden via social media, waar overigens ook nog is handige filmpjes opstaan. Je leert hier op een leuke manier. Kortom super blij dat ik voor deze rijschool ben gegaan. Bedankt!
Linda van Berkel
2023-12-05
Ik ben ontzettend blij dat ik mijn rijbewijs heb behaald bij souldrive! De instructeurs waren vriendelijk en professioneel. Ze gaven me het vertrouwen en de vaardigheden die ik nodig had om veilig en zelfverzekerd de weg op te gaan. De lessen waren goed gestructureerd en ik voelde me altijd op mijn gemak tijdens het rijden. Ik zou deze rijschool zeker aanbevelen aan iedereen die zijn/haar rijbewijs wil halen!
Yasmine Al Areiby
2023-11-29
Ben ik 1 keer geslaagd, had instructeur Emin en hij legt alles super goed uit en is super chill, zeker een aanrader!
Marc en Mireille van der Weijst
2023-11-21
In 1 keer geslaagd!! 🥳 Emin is een fijne instructeur die je goede tips geeft om jezelf te verbeteren. De lessen waren altijd super leuk maar vooral leerzaam. Hele fijne ervaring hier gehad!
Mira W
2023-11-20
De mening van onze leerlingen

Dit zeggen anderen over Rijschool Souldrive

We kunnen wel van de daken schreeuwen dat we behoren tot de beste rijscholen van Tilburg, maar de mening van onze leerlingen is veel belangrijker. We zijn dan ook apetrots dat we zoveel leerlingen aan een rijbewijs hebben mogen helpen. We gebruiken alle reviews en feedback om onze rijopleidingen elke dag nog een beetje beter te maken. 

Motor rijschool die je helpt ontwikkelen naar een zelfverzekerde bestuurder

Bij rijschool Souldrive geloven we niet in beperkingen. Heb jij faalangst? ADD / ADHD? Of een vorm van autisme? En ben je hierdoor bang dat je niet kan slagen? Neem gerust contact met ons op of schrijf je in voor een proefles. Onze ervaren rijcoaches bieden rijopleidingen op maat. Op deze pagina vindt je meer informatie over onze faalangst begeleiding en het faalangst rijexamen.

Bekend van youtube, instagram en tiktok

‘Onze rijles video’s helpen dagelijks honderden leerlingen aan hun rijbewijs. Zelfs buiten onze rijschool om. Dat is iets waar we dankbaar voor zijn. Iets wat jou verder kan helpen, zelfs wanneer je niet achter het stuur zit.’

Gratis te bekijken op

Leer van Andermans fouten

Bij Rijschool Souldrive kan jouw voorbereiding op het praktijkexamen ook buiten de rijlessen doorgaan. Onze ervaren rijcoaches nemen jou in deze video’s mee door alle examen onderdelen. Niet alleen van je eigen fouten kun je enorm veel leren, maar ook van de fouten van anderen leerlingen.

CBR praktijk routes op video

‘Deze filmpjes zijn een enorme verrijking. Hoe belangrijk een goeie leraar is laat deze video wel zien. Helemaal top!’ – reactie onder een Souldrive youtube video

Meet the family

Ken jij één van onze geslaagde toppers?

Deze leerlingen haalden hun auto rijbewijs bij rijschool Souldrive. We wensen ze vele veilige kilometers.

Veelgestelde vragen over motorrijlessen

Jij vraagt, wij antwoorden.

Dat is afhankelijk van het type motor dat je wilt gaan rijden. Voor de lichte motor (A1-rijbewijs) kun je vanaf 17 jaar beginnen met rijlessen. Voor de middelzware motor (A2-rijbewijs) kan dat vanaf 19 jaar als je al een A1-rijbewijs hebt. Heb je nog geen A1-rijbewijs, dan kan dat vanaf 20 jaar. Voor de zware motor (A-rijbewijs) kan het vanaf 21 jaar.

Nee, in Nederland kun je motorrijlessen volgen zonder eerst een autorijbewijs te behalen. Motorrijbewijs (A-rijbewijs) en autorijbewijs (B-rijbewijs) zijn aparte categorieën.

Het praktijkgedeelte voor het motorrijbewijs is verdeeld in twee delen: voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD). Voor beide onderdelen moet een succesvol examen worden afgelegd. Wij adviseren ten zeerste om voor aanvang van je motorrijopleiding een kosteloze proefles te nemen. Hiermee kun je je vaardigheidsniveau beoordelen en het lespakket kiezen dat het beste bij jouw tempo past.

ONDERDEEL 1: AVB | VOERTUIGBEHEERSING
De basis van elke motorrijopleiding is het beheersen van je voertuig. In een veilige en gecontroleerde omgeving, waar geen ander verkeer aanwezig is, leer je van onze deskundige instructeurs hoe je de motor volledig onder controle kunt krijgen. We zullen je de 12 essentiële oefeningen demonstreren die je tijdens het rijexamen moet uitvoeren om te slagen voor dit deel van het examen.

ONDERDEEL 2: AVD | VERKEERSDEELNEMING
In dit deel van het examen ga je de openbare weg op en maak je deel uit van het verkeer. Het is vereist dat je het motor theorie-examen hebt behaald voordat je aan dit examen kunt deelnemen, zelfs als je al in het bezit bent van een autorijbewijs (rijbewijs B).

Bij motorrijschool Souldrive streven we ernaar om je optimaal voor te bereiden op zowel het AVB- als het AVD-examen.

Vanaf 18 jaar mag je bij het CBR motorexamen voertuigbeheersing (AVB) en motorexamen verkeersdeelneming (AVD) doen op een lichte motor (A1). Vanaf 20 jaar mag je motorexamen doen op een middelzware motor (A2). En vanaf 21 jaar op een zware motor (A).

In Nederland zijn er verschillende categorieën voor motorrijbewijzen: A1 (lichte motor), A2 (middelzware motor) en A (zware motor). Het type motorrijbewijs dat je kunt behalen, hangt af van je leeftijd en ervaring.

Tijdens motorrijlessen en examens in Nederland is het dragen van beschermende kleding verplicht, inclusief een goedgekeurde helm, handschoenen, een motorjas of -pak, een motorbroek en motorlaarzen.

Dit verschilt van persoon tot persoon. Na de proefles kunnen we inschatting maken en zul je een advies ontvangen van ons. Gaandeweg het traject kan dit advies op basis van de vooruitgang gewijzigd worden.

Jazeker. Je mag zo vaak lessen als je zelf wilt! Je kunt jezelf inplannen via een app. Als je bij Souldrive gaat lessen krijg je van ons inloggegevens toegestuurd om je lessen in te plannen. 

Natuurlijk! Wij zijn gespecialiseerd in het geven van examentrainingen. Via ons Souldrive youtube kanaal en TikTok kun je andere Souldrive leerlingen examenroutes zien rijden. Zo kan jij leren van andermans fouten.

Bij rijschool Souldrive kun je kiezen uit een rijles van 60, 90 of 120 minuten. Je kunt dit kiezen tijdens het inplannen van de rijlessen via onze rijschool app. Je mag meerdere keren per week lessen.

Wees niet bang! Wij begrijpen de angsten voor het rijden en zijn gespecialiseerd in faalangst trainingen. 

Bij Souldrive geloven we heilig dat iedereen kan slagen voor zijn rijbewijs. Om die reden bieden we ook rijlessen aan voor leerlingen met faalangst, ADD en ADHD. Op deze pagina vindt je meer informatie over onze faalangst begeleiding en het faalangst rijexamen.

Welke rijopleiding je ook volgt, bij Rijschool Souldrive heb je altijd een vaste rijinstructeur. Iemand je die echt leert kennen en zijn manier van lesgeven daarop aanpast. Iedereen leert immers op een andere manier.

Deze ervaren rijcoaches gaan ervoor zorgen dat jij in korte tijd alle nodige kennis, zelfinzicht en vaardigheden opdoet om van jou een bekwame bestuurder te maken. En natuurlijk om je in 1 keer te laten slagen voor je rijbewijs.

Je wordt opgehaald én afgezet op een door jou opgegeven locatie. Dit kan bijvoorbeeld op je werk of school zijn. Via onze rijschool app kan je aangeven op welke locatie jij wilt opgehaald worden. Tijdens de rijles kun je vervolgens laten weten waar je afgezet mag worden.

Een goede rijschool vergroot de kans voor jou om je rijexamen in één keer te halen. Ze moeten je helpen om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om veilig te kunnen rijden en om vertrouwd te raken met het verkeer. Als je op zoek bent naar rijlessen, kan het soms moeilijk zijn om de juiste rijschool te vinden. Hierbij een aantal tips om een goede rijschool te vinden:

 1. Vraag om aanbevelingen: Vraag aan vrienden, familie of kennissen of zij een goede rijschool weten. Zij kunnen je wellicht een persoonlijk advies geven op basis van hun eigen ervaringen met rijscholen.

 2. Zoek op het internet: Zoek op Google naar rijscholen in en rondom jouw woonplaats. Vergelijk de verschillende prijzen en inhoud van de rijlessen.

 3. Maak gebruik van sociale media: Volg rijscholen op sociale media en bekijk hun laatste posts. Je kunt ook vragen stellen aan de rijscholen via sociale media en zo meer te weten komen over hun werkwijze.

 4. Maak gebruik van vergelijkingssites: Er zijn websites waar je rijlessen kunt vergelijken op basis van prijs, locatie en andere factoren. Zo kun je makkelijk de beste deal vinden.

 5. Neem contact op met de rijschool: Als je een rijschool hebt gevonden die je interessant vindt, neem dan contact op met de rijschool om meer te weten te komen over de lesmethoden en de beschikbare lesauto's. Zo kun je bepalen of de rijschool bij je past.

Favicon SOULDRIVE
Geslaagde cursist bij CBR van rijschool SOULDRIVE

Alle Souldrive rijopleidingen

Aanhanger

B-rijbewijs

Motor

B-rijbewijs

SOULDRIVE Motorrijlessen

Haal je motorrijbewijs snel en voordelig met motorrijlessen bij motorrijschool SOULDRIVE.

Course Provider: Organization

Course Provider Name: SOULDRIVE

Course Provider URL: https://www.souldrive.nl/motorrijles-a-rijbewijs/

Editor's Rating:
5