Motorrijlessen 🏍️

coming soon

Reserveer jouw motor proefles bij Souldrive

Motorrijbewijs (A/A1/A2) bij rijschool souldrive

Bij motorrijschool Souldrive begrijpen we de passie en de opwinding van het motorrijden. Onze gestructureerde aanpak en uitgebreide ervaring stellen jou in staat om snel dat gewilde motorrijbewijs te behalen. Kijk jij er al naar uit om binnenkort op een Souldrive lesmotor te rijden?

proefles motorrijden

Om jouw vertrouwen te winnen, bieden wij een proefmotorrijles aan. Deze proefles is de perfecte gelegenheid om te ontdekken of Souldrive de juiste motorrijschool in Tilburg is voor jou. Wil je meer te weten komen over onze manier van motorrijles geven? Neem dan eens een kijkje op onze populaire YouTube-video’s of onze TikTok-video’s.

Motor rijschool in Tilburg

Rijschool SOULDRIVE geeft motorrijlessen in Tilburg en omgeving. Vanaf dat je 17 jaar oud bent, kun je bij ons instappen voor je eerste motorrijles. Onze ervaren rijinstructeur zal je persoonlijk begeleiden en klaarstomen voor je theorie- en praktijkexamen, zodat je in no-time zelfstandig door Tilburg kunt rijden. Zie je het al voor je? 😉

“Een goede rijschool leert je niet alleen hoe je een motor bestuurt, maar ook hoe je verantwoordelijke keuzes maakt op de weg.” – Souldrive 

begeleiding tijdens motorrijlessen

Rijschool SOULDRIVE maakt gebruik van de RIS-methode, ontwikkeld door het CBR, om de voortgang van leerlingen overzichtelijk te volgen. Onze instructeurs zijn speciaal opgeleid voor deze methode, die een slagingspercentage van 75% oplevert, wat 30% hoger is dan het landelijk gemiddelde. Wij zijn een van de weinige rijscholen in Tilburg die volgens deze effectieve methode werken, wat zich vertaalt in uitstekende resultaten.

De voordelen van Souldrive

pakketten en prijzen voor motor rijlessen Tilburg

Voor ieder wat wils.

Pakket A | Motor rijles

895,-

Pakket B | Motor rijles

1.520,-

Pakket C | motor rijles

2.140,-

Pakket D | Motor rijles

2.725,-

Laat het avontuur beginnen...

Motorrijschool tilburg

Je wilt je motorrijbewijs halen, maar vraagt jezelf af welke motorrijschool je moet kiezen? Goeie vraag! Luister vooral naar de ervaringen van andere en vergelijk meerdere rijscholen met elkaar op de criteria die voor jou het belangrijkst zijn.

Bij rijschool Souldrive kun je lessen voor verschillende varianten van het motorrijbewijs: A1, A2, A code 80 en A. Elke categorie heeft specifieke eisen en leeftijdsvereisten. Het A1-rijbewijs is geschikt voor motorfietsen met beperkt vermogen en kan worden behaald vanaf 18 jaar. Het A2-rijbewijs is voor motorfietsen met een iets groter vermogen en kan worden behaald vanaf 20 jaar of na 2 jaar met een A1-rijbewijs. Het A code 80-rijbewijs beperkt het vermogen en is beschikbaar vanaf 21 jaar. Het volledige A-rijbewijs heeft geen vermogensbeperking en kan worden behaald vanaf 22 jaar of 24 jaar zonder eerder A2-rijbewijs. Onze ervaren instructeurs begeleiden je bij het behalen van het juiste motorrijbewijs voor jouw behoeften.

Praktijkexamen motor behalen

Het praktijkgedeelte voor het motorrijbewijs is verdeeld in twee delen: voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD). Voor beide onderdelen moet een succesvol examen worden afgelegd. Wij adviseren ten zeerste om voor aanvang van je motorrijopleiding een kosteloze proefles te nemen. Hiermee kun je je vaardigheidsniveau beoordelen en het lespakket kiezen dat het beste bij jouw tempo past.

onderdeel 1: AVB | voertuigbeheersing

De basis van elke motorrijopleiding is het beheersen van je voertuig. In een veilige en gecontroleerde omgeving, waar geen ander verkeer aanwezig is, leer je van onze deskundige instructeurs hoe je de motor volledig onder controle kunt krijgen. We zullen je de 12 essentiële oefeningen demonstreren die je tijdens het rijexamen moet uitvoeren om te slagen voor dit deel van het examen.

onderdeel 2: AVD | verkeersdeelneming

In dit deel van het examen ga je de openbare weg op en maak je deel uit van het verkeer. Het is vereist dat je het motor theorie-examen hebt behaald voordat je aan dit examen kunt deelnemen, zelfs als je al in het bezit bent van een autorijbewijs (rijbewijs B).

Bij motorrijschool Souldrive streven we ernaar om je optimaal voor te bereiden op zowel het AVB- als het AVD-examen. Onze deskundige instructeurs zullen je begeleiden op jouw reis naar het behalen van je motorrijbewijs. Neem contact met ons op en begin vandaag nog aan jouw motoravontuur!

Dit vinden anderen van Rijschool Souldrive

Gebaseerd op 119 recensies
jordy van de ven
jordy van de ven
2023-10-06
goeie rijschool ik had Emin en hij is aardig en schreeuwd niet in je oor als je iets fout doet maar hij legt het rustig uit wat je fout deed en hoe je het kunt verbeteren daardoor ben ik in 1 keer geslaagd.
Koen Smulders
Koen Smulders
2023-10-05
Enorm snel geslaagd via souldrive! Ik kijk terug op leuke en leerzame lessen met Emin. Prettig en rustige uitleg waardoor ik alles snel onder de knie had. Ook zijn de tijden en uren mega flexibel, zo kon ik met mijn werk alles ideaal combineren😀 ook heb ik een les gehad bij Mo, hier ook veel uit geleerd en een super fijne les ervaren 🙂 Team souldrive is dus zeker een aanrader voor iedereen die makkelijk en snel een rijbewijs wilt halen🙃
Amy Froger
Amy Froger
2023-09-25
Mijn rijlessen bij Souldrive zijn altijd heel relax geweest, ik heb met nooit ongemakkelijk gevoeld in de auto. Daarnaast zijn de filmpjes ook makkelijk om moeilijke onderdelen te herhalen.
Sami
Sami
2023-09-06
Na een rijschool switch bij Mo terecht gekomen. Vanaf het begin voelde dit gelijk goed. Hij stelt je op je gemak en zorgt dat je zelfvertrouwen groeit!! Ook de lessen van Emin waren top. Souldrive is echt een aanrader. Bedankt Mo en Emin!!
Dagmara Bloch
Dagmara Bloch
2023-09-06
Dit is naar mijn mening een van de beste rijscholen! Mo stelt je zo op je gemak in de auto, blijft in alle situaties heel relaxed en maakt de lessen ook nog eens leuk. Hij blijft je uitdagen op een positieve manier en zorgt ervoor dat je zo veel mogelijk uit de lessen kunt halen. Alles bij elkaar genomen, ben ik blij dat ik voor deze rijschool heb gekozen en dat ik nu echt met vertrouwen achter het stuur kan zitten. Dankjewel!
Pierre Scheepens
Pierre Scheepens
2023-08-17
Super blij! Heb vandaag dankzij souldrivr mijn rijbewijs in 1x gehaald. Alles wat geadviseerd is heb ik gevolgd en resultaat is er zeker bij!! Betrouwbaarheid 100%
Ramzenator 2020
Ramzenator 2020
2023-08-16
Mo is een rustige leraar die je ook als een vriend kan bijstaan. Ik , die zelf autisme heb , heb erg goede begeleiding gehad van Mo . En dus ook in 1 keer geslaagd ! Ik raad Mo aan voor iedereen . Nogmaals erg bedankt Mo .
Sedra Oklah
Sedra Oklah
2023-08-03
Vandaag geslaagd! Super blij dankzij Souldrive mijn rijbewijs gehaald! Mijn examen binnen 3 weken ingepland en geslaagd ook. Dankbaar voor jullie. Beste rijschool in Nederland.
Eefje van ostaden
Eefje van ostaden
2023-08-03
Vond het super fijn om te lessen bij souldrive. Hij heeft me echt geholpen en alle tijd gegeven die ik nodig had gezien mijn verleden met rijlessen. Heb veel geleerd en heb mijn rijbewijs in 1x gehaald!!!
Alexey Rahim
Alexey Rahim
2023-07-27
Fijne rijschool! Professionele instructeurs, duidelijke uitleg en flexibele planning. Zeer tevreden met mijn ervaring bij Souldrive! Echt een aanrader!

Tilburg rijschool voor je motor rijbewijs

Wil jij je motorrijbewijs behalen en ben je op zoek naar een rijschool die jou de juiste expertise tijdens rijlessen biedt? Maak kennis met Souldrive, dé motorrijschool Tilburg voor jouw succes op de weg. We bieden professionele en kwalitatief goede motorrijlessen aan, om je op een veilige en effectieve manier voor voor te bereiden op je praktijkexamen motor bij het CBR.

Motorrijden is meer dan alleen een vervoersmiddel; het is een avontuurlijke levensstijl vol vrijheid, opwinding en verbinding met de open weg. Ervaar het zelf en meld je aan voor een gratis proefles…

Waarom jij voor Souldrive als rijschool Tilburg wil kiezen

Motorrijschool Souldrive in Tilburg is niet zomaar een rijschool. Het is een gemeenschap, een plek waar leerlingen worden getransformeerd tot zelfverzekerde, bekwame en veilige motorrijders.

Wat maak Souldrive anders dan andere rijscholen Tilburg?

Bij Souldrive draait alles om de motorrijervaring. Onze gepassioneerde instructeurs, eersteklas lesmotoren en toegewijde leeromgeving vormen samen een dynamische motorrijschool die ongeëvenaard motorrijonderwijs biedt. Of je nu een beginnende motorrijder bent of je motorvaardigheden wilt verbeteren, wij bieden een op maat gemaakt leertraject dat is afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen.

Tilburg rijschool Souldrive is een familie

Bij motorrijschool Souldrive gaat het niet alleen om motorvaardigheid. We hechten er waarde aan dat elke leerling zich deel voelt van onze Souldrive familie. We streven ernaar om elke leerling niet alleen te leren motorrijden, maar ook om hen de mogelijkheid te bieden om zelfvertrouwen op te bouwen, te groeien en zich voor te bereiden op het avontuurlijke leven op de weg.

Overtuigd? Plan jouw proefles in bij Souldrive!

* Meld je snel aan! We nemen z.s.m. contact met je op!:)

Veelgestelde vragen over motor rijlessen

Jij vraagt, wij antwoorden.

Voor de lichte motor (A1) kun je vanaf 17 jaar beginnen met rijlessen. Voor de middelzware motor (A2) kan dat vanaf 19 jaar als je al een A1-rijbewijs hebt. Heb je nog geen A1-rijbewijs, dan kan dat vanaf 20 jaar. Voor de zware motor (A) kan het vanaf 21 jaar.

Ja, in Nederland kun je motorrijlessen volgen zonder eerst een autorijbewijs te behalen. Motorrijbewijs (A-rijbewijs) en autorijbewijs (B-rijbewijs) zijn aparte categorieën.

In Nederland zijn er verschillende categorieën voor motorrijbewijzen: A1 (lichte motor), A2 (middelzware motor) en A (zware motor). Het type motorrijbewijs dat je kunt behalen, hangt af van je leeftijd en ervaring.

Je hebt keuze uit: 60 minuten, 90 minuten, 120 minuten. 

Vanaf 18 jaar mag je bij het CBR motorexamen voertuigbeheersing (AVB) en motorexamen verkeersdeelneming (AVD) doen op een lichte motor (A1). Vanaf 20 jaar mag je motorexamen doen op een middelzware motor (A2). En vanaf 21 jaar op een zware motor (A).

Dit verschilt van persoon tot persoon. Na de gratis proefles kunnen we inschatting maken en zul je een advies ontvangen van ons. Gaandeweg het traject kan dit advies op basis van de vooruitgang gewijzigd worden.

Tijdens motorrijlessen en examens in Nederland is het dragen van beschermende kleding verplicht, inclusief een goedgekeurde helm, handschoenen, een motorjas of -pak, een motorbroek en motorlaarzen.

Bij motorrijschool SOULDRIVE heb je altijd je vaste rijinstructeur. Hij of zij gaat er persoonlijk voor zorgen dat jij in korte tijd zo goed mogelijk leert motorrijden. En natuurlijk doet hij er alles aan om je in 1 keer te laten slagen voor je motorrijbewijs.

Je wordt opgehaald waar jij wilt en afgezet waar jij wilt. Dit kan bijvoorbeeld op je werk of school zijn. Via onze rijschool app kan jij aangeven welke locatie jij wilt opgehaald worden.

Rijlessen zijn een cruciaal onderdeel van het traject om je motorrijbewijs te behalen. Ze bieden je de mogelijkheid om de vaardigheden te ontwikkelen die noodzakelijk zijn voor veilig motorrijden en om vertrouwd te raken met het verkeer. Als je op zoek bent naar motorrijlessen, kan het soms lastig zijn om de juiste motorrijschool te vinden. Hierbij geven we je enkele tips om motorrijlessen te vinden zonder inbreuk te maken op copyright.

  1. Vraag om aanbevelingen: Raadpleeg vrienden, familie of kennissen die ervaring hebben met motorrijlessen. Zij kunnen je wellicht persoonlijke aanbevelingen geven op basis van hun eigen ervaringen.

  2. Zoek Online: Er zijn diverse websites waar je motorrijscholen kunt opsporen. Zoek naar motorrijscholen in jouw regio en vergelijk de tarieven en diensten die ze aanbieden.

  3. Maak gebruik van sociale media: Volg motorrijscholen op sociale media om op de hoogte te blijven van recente aanbiedingen en kortingen. Stel gerust vragen aan de rijscholen via sociale media om meer inzicht te krijgen in hun aanpak.

  4. Vergelijk op vergelijkingssites: Er bestaan websites waar je motorrijscholen kunt vergelijken op basis van prijs, locatie en andere criteria. Dit helpt je bij het vinden van de beste deal.

  5. Neem contact op met de motorrijschool: Zodra je een motorrijschool hebt gevonden die je aanspreekt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de rijschool. Stel vragen over hun lesmethoden en de beschikbare lesmotoren, zodat je kunt beoordelen of de motorrijschool bij jou past.

We hopen dat deze tips je assisteren bij het vinden van de juiste motorrijschool. Veel succes met het behalen van je motorrijbewijs!

Geslaagde cursist bij CBR van rijschool SOULDRIVE

Bekend van instagram en tiktok

Volg jij ons al?

SOULDRIVE Motorrijlessen

Haal je motorrijbewijs snel en voordelig met motorrijlessen bij motorrijschool SOULDRIVE.

Course Provider: Organization

Course Provider Name: SOULDRIVE

Course Provider URL: https://www.souldrive.nl/motorrijles-a-rijbewijs/

Editor's Rating:
5