Aanhanger rijlessen

Reserveer jouw aanhanger proefles bij Souldrive

Zien we jou straks met een Souldrive lesaanhanger?

Aanhanger rijlessen TIlburg en omstreken

Wil jij een aanhanger van meer dan 750 kilo kunnen trekken, zoals een grotere caravan of boottrailer? Dan heb je een aanvulling nodig op je standaard B-rijbewijs, namelijk het BE-rijbewijs. Onze persoonlijke aanpak en uitgebreide ervaring stellen jou in staat om snel dat gewilde BE-rijbewijs te behalen. Kijk jij er al naar uit om binnenkort met een Souldrive aanhanger te rijden?

|

Bekend van onze rijles video's

Aanhanger rijbewijs-BE bij rijschool Souldrive

Bij rijschool Souldrive kun je een rijopleiding volgen voor het aanhanger BE-rijbewijs. Vanaf 18 jaar mag je beginnen met rijlessen en het praktijkexamen afleggen voor het BE-rijbewijs. Je moet hiervoor al wel in het bezit zijn van het standaard B-rijbewijs.

Proefles aanhanger rijden bij rijschool in tilburg

Heb je nog niet eerder een rijopleiding bij ons gevolgd en ontvang je liever eerst een advies voordat je met onze aanhanger rijlessen start? Dat begrijpen we helemaal. We bieden daarom voor al onze rijopleidingen een proefles aan. Binnen deze proefles maak je kennis met onze leswijze, lesauto en rijcoaches. Zo kies je de beste rijschool voor jou.

Heb je een vraag?

Geen vraag is ons te gek. Neem gerust contact met ons op.

Aanhanger rijlessen Tilburg

De voordelen van Aanhanger Rijschool Souldrive

“Een goede rijschool leert je niet alleen hoe je een auto met aanhanger bestuurt, maar ook hoe je verantwoordelijke keuzes maakt op de weg.” – Souldrive 

Hoog slagings-percentage

Lessen inplannen via een app

5 sterren reviews op Google

Een vaste rij-instructeur

Aanhanger rijschool tilburg

TILBURG RIJSCHOOL VOOR JE BE- RIJBEWIJS.

Bij Rijschool Souldrive dragen we een missie uit. Van zoveel mogelijk mensen een bekwame en veilige bestuurder maken. Dat gaat verder dan het leren besturen van een aanhanger tijdens wat rijlessen. Het gaat over inzicht krijgen in het verkeer, verantwoordelijkheid kunnen nemen en veilige keuzes tijdig kunnen maken op de weg. Deze begrippen vormen de basis van onze aanhanger rijopleiding (aanhanger rijlessen Tilburg). Onze rijcoaches zorgen ervoor dat je wordt getraind op alle verplichte onderdelen van het BE-praktijkexamen bij het CBR.

Examengerichte aanhanger rijlessen op maat

Bij Souldrive vinden we het belangrijk dat onze aanhanger rijlessen niet alleen enorm leerzaam zijn, maar ook iets om naar uit te kijken. We werken daarom enkel met vaste rijcoaches. Iemand die jou leert kennen en zijn lesmethode daarop aanpast. Zo wordt leren leuk.

Souldrive BE rijbewijs sfeerbeelden

Wanneer heb ik een BE-rijbewijs nodig?

pakketten en prijzen voor aanhanger rijlessen Tilburg

Hier begint het.

Pakket A | Aanhanger rijles

620,-
 • 4 lesuren
 • 1x CBR praktijk examen
 • Inplannen via rijschoolapp
 • Vaste instructeur
 • Betalen in termijnen mogelijk

Pakket D | Aanhanger rijles

750,-
 • 6 lesuren
 • 1x CBR praktijk examen
 • Inplannen via rijschoolapp
 • Vaste instructeur
 • Betalen in termijnen mogelijk

Pakket C | Aanhanger rijles

830,-
 • 8 lesuren
 • 1x CBR praktijk examen
 • Inplannen via rijschoolapp
 • Vaste instructeur
 • Betalen in termijnen mogelijk

WAAROM EEN BE-RIJBEWIJS HALEN?​

 • Vervoer zwaardere ladingen​
 • Rij met een grotere caravan of boottrailer​
 • Handig voor vakanties, verhuizingen en projecten​
Geslaagde cursist bij CBR van rijschool SOULDRIVE

Laat het avontuur beginnen...

Waarom jij voor Souldrive als rijschool Tilburg wil kiezen

Met alle rijscholen die er tegenwoordig zijn kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We willen natuurlijk het liefst dat je voor ons kiest, maar we vinden het belangrijker dat je een rijschool vindt die echt bij jou past. Vraag daarom gerust bij familie en vrienden naar hun ervaringen. Kijk naar rijscholen bij jou in de buurt en neem verschillende proeflessen. Kies voor de rijschool waar je het beste gevoel bij hebt. Dat is het allerbelangrijkste. 

Wat maak Souldrive anders dan andere auto rijscholen Tilburg?

Bij Souldrive draait alles om de rijervaring. Onze gepassioneerde rijcoaches, eersteklas lesvoertuigen en digitale lesvideo’s vormen samen een uitgebreide rijopleiding. Of je nu een beginnende bestuurder bent of je rijvaardigheden wilt verbeteren, wij bieden een op maat gemaakt leertraject dat is afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen.

Hoger slagingspercentage dan andere rijscholen Tilburg

We zijn er trots op dat we consequent boven het nationale gemiddelde uitstijgen, wat getuigt van de effectiviteit van onze benadering van rijonderwijs. Tip: Op de website van het CBR vergelijk je deze score van elke rijschool in Nederland.

Tilburg rijschool Souldrive is een familie

Bij auto rijschool Souldrive gaat het niet alleen om de rijvaardigheid. We vinden het belangrijk dat elke leerling zich deel voelt van onze Souldrive familie. We streven ernaar om elke leerling niet alleen te leren aurorijden, maar ook om hen de mogelijkheid te bieden om zelfvertrouwen op te bouwen, te groeien als persoon en zich voor te bereiden op het leven op de weg.

Ik ben van een andere rijschool afgekomen en ben daarna bij souldrive (mo)gaan lessen. Hij heeft mij heel veel zelfvertrouwen en rust gegeven waardoor ik meteen in 1x bij hem ben geslaagd. Ik raad het zeker aan om hier te lessen.
Jade Scova-Righini
2024-02-23
Mo, davien en Emin zijn hele fijne rijinstructeurs, ze zijn kalm en blijven rustig wanneer het fout gaat. De gouden tip die ik van Mo heb gekregen is hardop praten tijdens het rijden, zo ben ik in 1x geslaagd 😁
Hassiba Lhajoui
2024-02-21
Echt een hele goede rijschool! Dankzij mo en emin ben ik in 1x geslaagd. Ik heb veel leerzame maar ook gezellige lessen gehad. Mo en emin zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt en ze blijven in elke situatie gerust. Echt een aanrader!
Tanisha
2024-01-13
top rijschool ik heb in een fijne auto gereden Toffe rijinstructeurs fijne leerzame lessen gehad goed voorbereid voor me examen ik raad deze rijschool aan super bedankt souldrive ♥️
Shady Gaillard
2024-01-10
Mo en Emin zijn echt de beste rij instructeurs die er zijn dankzij hun heb ik in 1 keer me rijbewijs gehaald . ik raad ze zeker aan !!!
milennesy M
2024-01-02
Vandaag in een keer geslaagd binnen 2,5 maand mijn rijbewijs gehaald door de leuke gezellige en leerzame lessen van Emin en Mo ook buiten de lessen veel kunnen leren van ze door de YouTube filmpjes te bekijken aanrader!!!
Redouan Masaoudi
2023-12-19
In 1 keer geslaagd bij Souldrive! Mo was mijn instructeur, hij blijft altijd rustig, legt dingen goed uit en heeft vertrouwen in je. Op deze manier heb ik met de lessen veilig leren auto rijden. Ik heb ook een paar lessen van Emin gehad en voor hem geldt hetzelfde. Ook zijn de lessen gezellig, waardoor ik altijd uitkeek naar lessen en het niet spannend vond. Heb ze gevonden via social media, waar overigens ook nog is handige filmpjes opstaan. Je leert hier op een leuke manier. Kortom super blij dat ik voor deze rijschool ben gegaan. Bedankt!
Linda van Berkel
2023-12-05
Ik ben ontzettend blij dat ik mijn rijbewijs heb behaald bij souldrive! De instructeurs waren vriendelijk en professioneel. Ze gaven me het vertrouwen en de vaardigheden die ik nodig had om veilig en zelfverzekerd de weg op te gaan. De lessen waren goed gestructureerd en ik voelde me altijd op mijn gemak tijdens het rijden. Ik zou deze rijschool zeker aanbevelen aan iedereen die zijn/haar rijbewijs wil halen!
Yasmine Al Areiby
2023-11-29
Ben ik 1 keer geslaagd, had instructeur Emin en hij legt alles super goed uit en is super chill, zeker een aanrader!
Marc en Mireille van der Weijst
2023-11-21
In 1 keer geslaagd!! 🥳 Emin is een fijne instructeur die je goede tips geeft om jezelf te verbeteren. De lessen waren altijd super leuk maar vooral leerzaam. Hele fijne ervaring hier gehad!
Mira W
2023-11-20
De mening van onze leerlingen

Dit zeggen anderen over Rijschool Souldrive

We kunnen wel van de daken schreeuwen dat we behoren tot de beste rijscholen van Tilburg, maar de mening van onze leerlingen is veel belangrijker. We zijn dan ook apetrots dat we zoveel leerlingen aan een rijbewijs hebben mogen helpen. We gebruiken alle reviews en feedback om onze rijopleidingen elke dag nog een beetje beter te maken. 

Aanhanger rijschool die je helpt ontwikkelen naar een zelfverzekerde bestuurder

Bij rijschool Souldrive geloven we niet in beperkingen. Heb jij faalangst? ADD / ADHD? Of een vorm van autisme? En ben je hierdoor bang dat je niet kan slagen? Neem gerust contact met ons op of schrijf je in voor een proefles. Onze ervaren rijcoaches bieden rijopleidingen op maat. Op deze pagina vindt je meer informatie over onze faalangst begeleiding en het faalangst rijexamen.

Bekend van youtube, instagram en tiktok

‘Onze rijles video’s helpen dagelijks honderden leerlingen aan hun rijbewijs. Zelfs buiten onze rijschool om. Dat is iets waar we dankbaar voor zijn. Iets wat jou verder kan helpen, zelfs wanneer je niet achter het stuur zit.’

Gratis te bekijken op

Leer van Andermans fouten

Bij Rijschool Souldrive kan jouw voorbereiding op het praktijkexamen ook buiten de rijlessen doorgaan. Onze ervaren rijcoaches nemen jou in deze video’s mee door alle examen onderdelen. Niet alleen van je eigen fouten kun je enorm veel leren, maar ook van de fouten van anderen leerlingen.

CBR praktijk routes op video

‘Deze filmpjes zijn een enorme verrijking. Hoe belangrijk een goeie leraar is laat deze video wel zien. Helemaal top!’ – reactie onder een Souldrive youtube video

Meet the family

Ken jij één van onze geslaagde toppers?

Deze leerlingen haalden hun auto rijbewijs bij rijschool Souldrive. We wensen ze vele veilige kilometers.

Veelgestelde vragen over aanhanger rijlessen

Jij vraagt, wij antwoorden.

Om in Nederland een BE-rijbewijs te behalen, moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Je dient ook al in het bezit te zijn van een rijbewijs B.

Het belangrijkste verschil is dat het BE-rijbewijs je toestaat om met een zwaardere aanhanger te rijden dan het standaard B-rijbewijs. Met een BE-rijbewijs mag je een aanhanger trekken met een totaalgewicht van meer dan 750 kg, terwijl B-rijbewijshouders beperkt zijn tot aanhangers met een lager gewicht.

Denk hierbij aan grote caravans (dubbelasser), paardentrailers, aanhangwagens voor de bouw of andere zware aanhangers. Het biedt meer vrijheid en flexibiliteit bij het vervoeren van grotere ladingen.

Ja, voor het BE-rijbewijs is een apart theorie-examen vereist. Dit examen bevat vragen over verkeersregels en -situaties met betrekking tot het rijden met een aanhanger.

Ja, aparte aanhanger rijlessen zijn vereist om je voor te bereiden op het BE-rijexamen. Deze lessen helpen je de benodigde vaardigheden en kennis op te doen. Tijdens de aanhanger rijlessen zul je met een Souldrive lesaanhanger rijden om je praktische vaardigheden te ontwikkelen.

Ja, een BE-rijbewijs is in de meeste Europese landen geldig. Controleer echter altijd de lokale regelgeving voordat je in het buitenland met een aanhanger gaat rijden.

Met alleen een standaard B-rijbewijs ben je bevoegd om een aanhanger te trekken met een maximumgewicht van 750 kg. Als je een aanhanger met een gewicht van meer dan 750 kg wilt trekken, is het toegestaan zolang het gecombineerde gewicht van de auto en de aanhangwagen niet meer bedraagt dan 3.500 kg. Als dit gecombineerde gewicht hoger is dan 3.500 kg, is een BE-rijbewijs vereist. Met een BE-rijbewijs mag je een aanhanger trekken met een gewicht tot 3.500 kg.

Dit verschilt van persoon tot persoon. Na de proefles kunnen we inschatting maken en zul je een advies ontvangen van ons. Gaandeweg het traject kan dit advies op basis van de vooruitgang gewijzigd worden.

Jazeker. Je mag zo vaak lessen als je zelf wilt! Je kunt jezelf inplannen via een app. Als je bij Souldrive gaat lessen krijg je van ons inloggegevens toegestuurd om je lessen in te plannen. 

Natuurlijk! Wij zijn gespecialiseerd in het geven van examentrainingen. Via ons Souldrive youtube kanaal en TikTok kun je andere Souldrive leerlingen examenroutes zien rijden. Zo kan jij leren van andermans fouten.

Bij rijschool Souldrive kun je kiezen uit een rijles van 60, 90 of 120 minuten. Je kunt dit kiezen tijdens het inplannen van de rijlessen via onze rijschool app. Je mag meerdere keren per week lessen.

Wees niet bang! Wij begrijpen de angsten voor het rijden en zijn gespecialiseerd in faalangst trainingen. 

Bij Souldrive geloven we heilig dat iedereen kan slagen voor zijn rijbewijs. Om die reden bieden we ook rijlessen aan voor leerlingen met faalangst, ADD en ADHD. Op deze pagina vindt je meer informatie over onze faalangst begeleiding en het faalangst rijexamen.

Welke rijopleiding je ook volgt, bij Rijschool Souldrive heb je altijd een vaste rijinstructeur. Iemand je die echt leert kennen en zijn manier van lesgeven daarop aanpast. Iedereen leert immers op een andere manier.

Deze ervaren rijcoaches gaan ervoor zorgen dat jij in korte tijd alle nodige kennis, zelfinzicht en vaardigheden opdoet om van jou een bekwame bestuurder te maken. En natuurlijk om je in 1 keer te laten slagen voor je rijbewijs.

Je wordt opgehaald én afgezet op een door jou opgegeven locatie. Dit kan bijvoorbeeld op je werk of school zijn. Via onze rijschool app kan je aangeven op welke locatie jij wilt opgehaald worden. Tijdens de rijles kun je vervolgens laten weten waar je afgezet mag worden.

Een goede rijschool vergroot de kans voor jou om je rijexamen in één keer te halen. Ze moeten je helpen om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om veilig te kunnen rijden en om vertrouwd te raken met het verkeer. Als je op zoek bent naar rijlessen, kan het soms moeilijk zijn om de juiste rijschool te vinden. Hierbij een aantal tips om een goede rijschool te vinden:

 1. Vraag om aanbevelingen: Vraag aan vrienden, familie of kennissen of zij een goede rijschool weten. Zij kunnen je wellicht een persoonlijk advies geven op basis van hun eigen ervaringen met rijscholen.

 2. Zoek op het internet: Zoek op Google naar rijscholen in en rondom jouw woonplaats. Vergelijk de verschillende prijzen en inhoud van de rijlessen.

 3. Maak gebruik van sociale media: Volg rijscholen op sociale media en bekijk hun laatste posts. Je kunt ook vragen stellen aan de rijscholen via sociale media en zo meer te weten komen over hun werkwijze.

 4. Maak gebruik van vergelijkingssites: Er zijn websites waar je rijlessen kunt vergelijken op basis van prijs, locatie en andere factoren. Zo kun je makkelijk de beste deal vinden.

 5. Neem contact op met de rijschool: Als je een rijschool hebt gevonden die je interessant vindt, neem dan contact op met de rijschool om meer te weten te komen over de lesmethoden en de beschikbare lesauto's. Zo kun je bepalen of de rijschool bij je past.

Favicon SOULDRIVE
Geslaagde cursist bij CBR van rijschool SOULDRIVE

Alle Souldrive rijopleidingen

Aanhanger

B-rijbewijs

Motor

B-rijbewijs

SOULDRIVE Aanhanger rijles

Haal je BE rijbewijs snel en voordelig met aanhanger rijlessen bij rijschool SOULDRIVE.

Course Provider: Organization

Course Provider Name: SOULDRIVE Aanhanger rijlessen

Course Provider URL: https://www.souldrive.nl/aanhanger-rijles-be-rijbewijs/

Editor's Rating:
5