Scooter rijlessen 🛵

Coming soon

Reserveer jouw scooter proefles bij Souldrive

Scooter rijbewijs (AM) bij rijschool souldrive

Bij scooter rijschool Souldrive weten we hoe handig en leuk scooter rijden kan zijn. Zonder kosten overal parkeren, makkelijk door drukke omgevingen kunnen manoeuvreren en goedkope brandstof maken de scooter een goede keuze als vervoersmiddel. Onze gestructureerde aanpak en uitgebreide ervaring stellen jou in staat om snel dat gewilde scooterrijbewijs te behalen. Kijk jij er al naar uit om binnenkort met een Souldrive lesinstructeur te rijden?

proefles scooter rijden

Om jouw vertrouwen te winnen, bieden wij een proefscooterrijles aan. Deze proefles is de perfecte gelegenheid om te ontdekken of Souldrive de juiste scooter rijschool in Tilburg is voor jou. Wil je meer te weten komen over onze manier van rijles geven? Neem dan eens een kijkje op onze populaire YouTube-video’s of onze TikTok-video’s.

scooter rijschool in Tilburg

Rijschool SOULDRIVE geeft scooter rijlessen in Tilburg en omgeving. Vanaf dat je 16 jaar oud bent, kun je bij ons instappen voor je eerste scooterrijles. Onze ervaren rijinstructeur zal je persoonlijk begeleiden en klaarstomen voor je theorie- en praktijkexamen, zodat je in no-time zelfstandig door Tilburg kunt rijden. Zie je het al voor je? 😉

“Een goede rijschool leert je niet alleen hoe je een scooter bestuurt, maar ook hoe je verantwoordelijke keuzes maakt op de weg.” – Souldrive 

begeleiding tijdens scooterrijlessen

Rijschool SOULDRIVE maakt gebruik van de RIS-methode, ontwikkeld door het CBR, om de voortgang van leerlingen overzichtelijk te volgen. Onze instructeurs zijn speciaal opgeleid voor deze methode, die een slagingspercentage van 75% oplevert, wat 30% hoger is dan het landelijk gemiddelde. Wij zijn een van de weinige rijscholen in Tilburg die volgens deze effectieve methode werken, wat zich vertaalt in uitstekende resultaten.

De voordelen van Souldrive

pakketten en prijzen voor scooter rijlessen Tilburg

Voor ieder wat wils.

Pakket A | Scooter rijles

300,-

Pakket B | Scooter rijles

340,-

Laat het avontuur beginnen...

scooter rijschool tilburg

Je wilt je scooterrijbewijs halen, maar vraagt jezelf af welke scooter rijschool je moet kiezen? Goeie vraag! Luister vooral naar de ervaringen van andere en vergelijk meerdere rijscholen met elkaar op de criteria die voor jou het belangrijkst zijn.

Bij rijschool Souldrive kun je lessen voor het scooterrijbewijs: AM. We begrijpen dat je het liefst zo snel mogelijk op je scooter door de straten rijdt. Vanaf 15,5 jaar kun je al je scooter theorie examen afleggen, zodat je vanaf je 16de gelijk aan de slag kunt met rijlessen. Vanaf 16 jaar mag je ook het scooter praktijkexamen afleggen. 

Praktijkexamen scooter (AM) behalen?

We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt of het nodig is om een scooter rijbewijs (AM) te halen als je met een auto rijbewijs (A) ook een scooter mag rijden. Dit klopt inderdaad, maar de vraag is of je daar nog 2 jaar op wil wachten. Naast dat je dan tot je 18de met een begeleider moet rijden, biedt een scooter op jonge leeftijd erg veel voordelen. Zo kan je bijbaantjes aannemen als bezorger en bouw je al ervaring op in het verkeer. Dan wordt het auto rijbewijs halen in de toekomst een stuk makkelijker.

rijbewijs voor bromfiets, scooter, speedpedelec, snorfiets of brommobiel

De examenrit duurt ongeveer 25 minuten. Je rijdt op aanwijzingen van de examinator. Die rijdt op zijn eigen bromfiets achter je aan. Je instructeur mag ook meerijden op zijn bromfiets.

Het praktijkexamen voor het scooter rijbewijs (categorie AM) wordt afgenomen door het CBR. De examenrit zal ongeveer 25 minuten duren. De examinator van het CBR zal gedurende het examen aanwijzingen geven die je moet volgen. Hij zal op een eigen scooter / bromfiets achter je aan rijden. Een lesinstructeur van SOULDRIVE mag meerijden. Met dit AM-rijbewijs mag je met een bromfiets, scooter, speedpedelec, snorfiets en brommobiel rijden.

Dit vinden anderen van Rijschool Souldrive

Gebaseerd op 119 recensies
jordy van de ven
jordy van de ven
2023-10-06
goeie rijschool ik had Emin en hij is aardig en schreeuwd niet in je oor als je iets fout doet maar hij legt het rustig uit wat je fout deed en hoe je het kunt verbeteren daardoor ben ik in 1 keer geslaagd.
Koen Smulders
Koen Smulders
2023-10-05
Enorm snel geslaagd via souldrive! Ik kijk terug op leuke en leerzame lessen met Emin. Prettig en rustige uitleg waardoor ik alles snel onder de knie had. Ook zijn de tijden en uren mega flexibel, zo kon ik met mijn werk alles ideaal combineren😀 ook heb ik een les gehad bij Mo, hier ook veel uit geleerd en een super fijne les ervaren 🙂 Team souldrive is dus zeker een aanrader voor iedereen die makkelijk en snel een rijbewijs wilt halen🙃
Amy Froger
Amy Froger
2023-09-25
Mijn rijlessen bij Souldrive zijn altijd heel relax geweest, ik heb met nooit ongemakkelijk gevoeld in de auto. Daarnaast zijn de filmpjes ook makkelijk om moeilijke onderdelen te herhalen.
Sami
Sami
2023-09-06
Na een rijschool switch bij Mo terecht gekomen. Vanaf het begin voelde dit gelijk goed. Hij stelt je op je gemak en zorgt dat je zelfvertrouwen groeit!! Ook de lessen van Emin waren top. Souldrive is echt een aanrader. Bedankt Mo en Emin!!
Dagmara Bloch
Dagmara Bloch
2023-09-06
Dit is naar mijn mening een van de beste rijscholen! Mo stelt je zo op je gemak in de auto, blijft in alle situaties heel relaxed en maakt de lessen ook nog eens leuk. Hij blijft je uitdagen op een positieve manier en zorgt ervoor dat je zo veel mogelijk uit de lessen kunt halen. Alles bij elkaar genomen, ben ik blij dat ik voor deze rijschool heb gekozen en dat ik nu echt met vertrouwen achter het stuur kan zitten. Dankjewel!
Pierre Scheepens
Pierre Scheepens
2023-08-17
Super blij! Heb vandaag dankzij souldrivr mijn rijbewijs in 1x gehaald. Alles wat geadviseerd is heb ik gevolgd en resultaat is er zeker bij!! Betrouwbaarheid 100%
Ramzenator 2020
Ramzenator 2020
2023-08-16
Mo is een rustige leraar die je ook als een vriend kan bijstaan. Ik , die zelf autisme heb , heb erg goede begeleiding gehad van Mo . En dus ook in 1 keer geslaagd ! Ik raad Mo aan voor iedereen . Nogmaals erg bedankt Mo .
Sedra Oklah
Sedra Oklah
2023-08-03
Vandaag geslaagd! Super blij dankzij Souldrive mijn rijbewijs gehaald! Mijn examen binnen 3 weken ingepland en geslaagd ook. Dankbaar voor jullie. Beste rijschool in Nederland.
Eefje van ostaden
Eefje van ostaden
2023-08-03
Vond het super fijn om te lessen bij souldrive. Hij heeft me echt geholpen en alle tijd gegeven die ik nodig had gezien mijn verleden met rijlessen. Heb veel geleerd en heb mijn rijbewijs in 1x gehaald!!!
Alexey Rahim
Alexey Rahim
2023-07-27
Fijne rijschool! Professionele instructeurs, duidelijke uitleg en flexibele planning. Zeer tevreden met mijn ervaring bij Souldrive! Echt een aanrader!

Tilburg rijschool voor je scooter rijbewijs

Wil jij je scooter rijbewijs behalen en ben je op zoek naar een rijschool die jou de juiste expertise tijdens rijlessen biedt? Maak kennis met Souldrive, dé scooter rijschool Tilburg voor jouw succes op de weg. We bieden professionele en kwalitatief goede scooter rijlessen aan, om je op een veilige en effectieve manier voor voor te bereiden op je praktijkexamen bromfiets (scooter) bij het CBR.

Neem een vriend of vriendin mee achterop, voel de wind door je haren en hoor de vele geluiden van het stadsleven. Een scooter is meer dan alleen een vervoersmiddel. Het is een beleving! Ervaar het zelf en meld je aan voor een gratis proefles…

Waarom jij voor Souldrive als rijschool Tilburg wil kiezen

Scooter rijschool Souldrive in Tilburg is niet zomaar een rijschool. Het is een gemeenschap, een plek waar leerlingen worden getransformeerd tot zelfverzekerde, bekwame en veilige scooterrijders.

Wat maak Souldrive anders dan andere rijscholen Tilburg?

Bij Souldrive draait alles om de rijervaring. Onze gepassioneerde instructeurs, eersteklas lesvoertuigen en toegewijde leeromgeving vormen samen een dynamische scooter rijschool die ongeëvenaard rijonderwijs biedt. Of je nu een beginnende scooterrijder bent of je scootervaardigheden wilt verbeteren, wij bieden een op maat gemaakt leertraject dat is afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen.

Tilburg rijschool Souldrive is een familie

Bij scooter rijschool Souldrive gaat het niet alleen om rijvaardigheid. We hechten er waarde aan dat elke leerling zich deel voelt van onze Souldrive familie. We streven ernaar om elke leerling niet alleen te leren scooter rijden, maar ook om hen de mogelijkheid te bieden om zelfvertrouwen op te bouwen, te groeien en zich voor te bereiden op het avontuurlijke leven op de weg.

Overtuigd? Plan jouw proefles in bij Souldrive!

* Meld je snel aan! We nemen z.s.m. contact met je op!:)

Veelgestelde vragen over scooter rijlessen

Jij vraagt, wij antwoorden.

In Nederland moet je minimaal 16 jaar oud zijn om scooterrijlessen te volgen en een scooterrijbewijs (AM-rijbewijs) te behalen.

Ja, voordat je praktijkexamen kunt doen voor je scooterrijbewijs, moet je eerst slagen voor het scooter theorie examen. Dit examen test je kennis van verkeersregels en verkeersinzicht.

Je hebt keuze uit: 60 minuten, 90 minuten, 120 minuten. 

Het bromfietsrijbewijs, ook wel het AM-rijbewijs genoemd, is in Nederland 10 jaar geldig. Na die periode moet je het verlengen.

Dit verschilt van persoon tot persoon. Na de gratis proefles kunnen we inschatting maken en zul je een advies ontvangen van ons. Gaandeweg het traject kan dit advies op basis van de vooruitgang gewijzigd worden.

Bij rijschool SOULDRIVE heb je altijd je vaste rijinstructeur. Hij of zij gaat er persoonlijk voor zorgen dat jij in korte tijd zo goed mogelijk leert scooterrijden. En natuurlijk doet hij er alles aan om je in 1 keer te laten slagen voor je scooterrijbewijs.

Je wordt opgehaald waar jij wilt en afgezet waar jij wilt. Dit kan bijvoorbeeld op je werk of school zijn. Via onze rijschool app kan jij aangeven welke locatie jij wilt opgehaald worden.

Het behalen van je scooterrijbewijs is een cruciaal onderdeel van je reis naar veilig en zelfverzekerd scooter rijden. Het kan echter soms een uitdaging zijn om de juiste scooter rijschool te vinden. Hier zijn enkele tips om een scooter rijschool te vinden zonder inbreuk te maken op copyright:

  1. Vraag om aanbevelingen: Begin met het raadplegen van vrienden, familie of kennissen die mogelijk ervaring hebben met het behalen van hun scooterrijbewijs. Hun persoonlijke aanbevelingen kunnen waardevol zijn op basis van hun eigen ervaringen.

  2. Online zoeken: Er zijn verschillende websites waar je scooter rijscholen kunt vinden. Gebruik zoekmachines om scooter rijscholen in jouw regio te lokaliseren en vergelijk de tarieven en diensten die ze aanbieden.

  3. Sociale media: Volg scooter rijscholen op sociale media om op de hoogte te blijven van eventuele recente aanbiedingen en kortingen. Via sociale media kun je ook vragen stellen aan de rijscholen om een beter inzicht te krijgen in hun aanpak.

  4. Vergelijkingswebsites: Er zijn specifieke vergelijkingssites beschikbaar waar je scooter rijscholen kunt vergelijken op basis van prijs, locatie en andere criteria. Deze platforms kunnen je helpen bij het vinden van de beste aanbiedingen.

  5. Neem contact op met de scooter rijschool: Zodra je een scooter rijschool hebt gevonden die je aanspreekt, aarzel dan niet om contact met hen op te nemen. Stel vragen over hun lesmethoden, de beschikbare lesmaterialen en eventuele speciale vereisten, zodat je kunt beoordelen of de rijschool bij jou past.

We hopen dat deze tips je zullen helpen bij het vinden van de juiste scooter rijschool. Veel succes met het behalen van je scooterrijbewijs en het genieten van veilige en plezierige ritten!

Geslaagde cursist bij CBR van rijschool SOULDRIVE

Bekend van instagram en tiktok

Volg jij ons al?

SOULDRIVE Scooter rijlessen

Haal je Scooter rijbewijs snel en voordelig met scooter rijlessen bij rijschool SOULDRIVE.

Course Provider: Organization

Course Provider Name: SOULDRIVE

Course Provider URL: https://www.souldrive.nl/scooterrijles-am-rijbewijs/

Editor's Rating:
5